A career at Yakult Europe B.V.

Looking for a chance to be a part of the Yakult family?

Vacature – Controller

Yakult Europe B.V., gevestigd in Almere, is sinds 1994 de productielocatie en het Europese hoofdkantoor van de Yakult en een dochtermaatschappij van Yakult Honsha Co., Ltd., gevestigd in Tokio, Japan. 

 

Yakult is een Japans levensmiddelenconcern met een productassortiment van voedingsmiddelen, cosmetica en farmaceutica. Yakult is meer dan 85 jaar geleden opgericht door de wetenschapper Dr. Shirota. Yakult wordt wereldwijd in 40 landen door meer dan 40 miljoen mensen per dag gedronken. 

 

De missie van Yakult ‘Working on a Healthy Society’ is de drijvende factor van alle activiteiten die Yakult onderneemt. Een van de doelen die zij nastreeft is het toegankelijk maken van het product Yakult voor zoveel mogelijk mensen. 

 

Functie: & afdeling: 

Het financial shared service center (6 FTE’s) is verantwoordelijk voor de financiële administratie en controle van Yakult Europe (inclusief fabriek) en zes werkmaatschappijen. Momenteel zijn wij opzoek naar een (financial) controller. Je rapporteert direct aan de Finance Manager. Op de afdeling werken totaal 6 mensen. 

 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden: 

De taak van de controller kan worden onderverdeeld in vier hoofdtaken: 

  • Het verzorgen van interne en externe rapportages (incl. consolidatie) en analyses.
  • Het ondersteunen van afdelingen en werkmaatschappijen van Yakult Europe B.V. en ondersteunen bij het tweejaarlijkse budgetproces. 
  • Functioneel beheer van Dynamics 365 Finance &Operations (ERP) en IBM Cognos (BI).
  • Algemene ondersteuning van de afdeling. Hierbij kun je denken aan ondersteuning van Accounts Payable, Accounts Receivable en periode-eindeprocedures en betrokkenheid bij fiscale onderwerpen (vennootschapsbelasting, verpakkingsbelasting, transfer pricing).

 

Kandidaat: 

Je hebt minimaal een HBO diploma in finance of accounting en 2 jaar relevante werkervaring. Je hebt bewezen interesse in en ervaring met computersystemen en Excel. Engels spreek jij vloeiend en je weet jezelf ook goed in geschrift uit te drukken. Je bent een teamplayer, werkt accuraat en weet goed prioriteiten te stellen. 

 

Aanbod: 

Wij bieden een 40-urige werkweek aan (36 uur bespreekbaar) voor de duur van een jaar waarbij onze intentie is om het op termijn om te zetten naar een vast dienstverband.

 

Contact: 

Mocht je vragen hebben over de vacature dan kun je contact opnemen met lvanrossum@yakult.eu