A career at Yakult Europe B.V.

Looking for a chance to be a part of the Yakult family?

QESH Manager

Locatie: Almere, Nederland

Bedrijf

Yakult Europe B.V. (www.yakult.nl), gevestigd in Almere, is sinds 1994 de productielocatie en het Europese hoofdkantoor van de Yakult Groep en een dochtermaatschappij van Yakult Honsha Co., Ltd., gevestigd in Tokio, Japan.

Yakult is een groot Japans levensmiddelenconcern met een enorm uitgebreid productassortiment van voedingsmiddelen, cosmetica en farmaceutica. Al meer dan 85 jaar geleden is Yakult opgericht door wetenschapper Dr. Shirota. Yakult is een verrassend lekkere zuiveldrank met minimaal 20 miljard Lactobacillus casei Shirota bacteriën per flesje. Yakult wordt wereldwijd in 40 landen en regio’s door meer dan 40 miljoen mensen per dag gedronken.

De missie van Yakult ‘Working on a Healthy Society’ is de drijvende factor van alle activiteiten die Yakult onderneemt. Een van de doelen die zij nastreeft is het toegankelijk maken van het product Yakult voor zoveel mogelijk mensen.

Functie

De QESH Manager heeft een cruciale rol in het kwaliteit en hygiëne beleid en denken van de organisatie. Je stuurt een hecht team aan van professionals bestaande uit de Supervisor QC en de QA Officer (beiden direct) en 6 fte indirect. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, formuleren en implementeren van het kwaliteits- en milieubeleid en de controle hierop. Je missie is dat de onderneming voldoet aan het interne beleid en de wettelijke verplichtingen ten aanzien van kwaliteit en hygiëne en dat dit door de omgeving ook wordt erkend.

De afdeling QA/QC bestaat uit :

QC: Een proces lab waar ingangscontrole plaatsvindt op grondstoffen, halffabricaten (melkpoeder, water en zoetstoffen en eindproducten (incl. verpakking, prints en codes)). Daarnaast vindt tijdens de productie controle plaats in iedere productiestap van basis product tot gereed product. Binnen de Japanse organisatie hanteert men hoge kwaliteitsstandaarden. Om deze wereldwijd te borgen vindt er nauwe afstemming plaats tussen de fabriek in Almere en het Japanse hoofdkantoor welke de kwaliteitsstandaarden van het basis proces blijft controleren en vaststellen.

QA en milieu: Heeft als taak het beheer en onderhoud van het kwaliteitsmanagement- en het milieumanagementsysteem (ISO 9001, 14001 en FSSC). In de Japanse organisatie is het waarborgen van de kwaliteit erg belangrijk. Het milieu aspect voor Yakult bestaat onder meer uit het beheersen van het afvalwater, geluid, legionella, chemicaliën- en energieverbruik.

De QESH Manager heeft veel contact met de Japanse moederorganisatie zodat er afstemming tussen de moederorganisatie en Europese organisatie plaatsvindt.

Je maakt als QESH Manager deel uit van het Factory Management Team en rapporteert direct aan de Factory Manager en aan de Japanse QA Manager.

 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

–             Het organiseren en managen van de QA/QC en milieu activiteiten;

–             leidinggeven aan en coachen en inspireren van de medewerkers;

–             budget verantwoordelijk;

–             het initiëren en implementeren van verbetervoorstellen met betrekking tot kwaliteitsprocessen en –systemen;

–             het opstellen en analyseren van rapportages m.b.t. de activiteiten;

–             review kwaliteitshandboek;

–             het onderhouden van contacten met externe partijen (zoals contractors en (semi-) overheids instanties;

–             het opstellen van werkinstructies/procedures en toezien op een juiste toepassing;

–             deelnemen aan diverse vormen van overleg met o.a. Japans hoofdkantoor, productie management, externe partijen en interne klanten.

Kandidaat

Heb jij oog voor zowel het proces- als de mensgerichte kant van de functie? Heb jij ervaring in het werken bij een internationaal (voedingsmiddelen) bedrijf waar je verantwoordelijk was/bent voor de QA/QC en environment? Sta jij stevig in je schoenen en vind je het leuk om een groep mensen te motiveren en duidelijke lijnen uit te zetten in een veranderende omgeving?

 

Functie Eisen:

–             HBO/Academisch werk en denk niveau;

–             minimaal 5 jaar relevante werkervaring;

–             ondernemend, zelfstandig en pro-actief;

–             klantgerichte instelling en uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden;

–             in staat om op verschillende niveaus te communiceren;

–             kennis van en ervaring met kwaliteitssystemen (ISO 9001, 14001 en FSSC) en milieumanagement;

–             in staat tot verandermanagement;

–             een goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift;

–             in staat tot het leiden van projecten.

Aanbod

De QESH Manager staat middenin de Yakult organisatie met verschillende mogelijkheden tot groei. Yakult Europe B.V. biedt verder een zeer betrokken werkomgeving waar mensen een goede levensstijl ondersteunen en het belangrijk vinden om wereldwijd een positieve bijdrage te leveren aan een gezond voedingspatroon. Uitdagingen in deze rol zijn: Het begeleiden van de organisatie bij de uitvoer van kwaliteitsdenken, review van het kwaliteitshandboek en onderhouden van goede banden met externen.

Contact

Matthijs Visser

matthijs@interimconnectors.nl

06-43973153